حواء
فيسبوك بيت حواء تويتر بيت حواء قوقل بلس بيت حواء يوتيوب بيت حواء انستقرام بيت حواء PIN:75cf5e85


بحث في مواقع بيت حواء
شبكة بيت حواء   |   مطبخ حواء   |   مكتبة حواء   |   جمال حواء   |   الطب النبوي   |   بيتك   |   ألبوم الصور   |   الفتاوى الجامعة


المنتديات مركز التحميل مشاركات اليوم المشاركات الجديدة أعلن معنا البحث التسجيل


مسابقة ماراثون الطبخ الكبرى ...جوائز قيمة كتاب مطبخ حواء
جديد مواضيع القسم

..~ طريقة عمل فينو هش ...~

السلام عليكم يا غاليات ما تتخضوش بالنسبة لى الموضوع فعلا محتاج الفرح ده كله لا يخفى على الكثير منكن إنى كان نفسى أوى أعمل رغيف

صفحة 1 من 4 1234 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 14

  1. #1
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية أحلى ورده
    تاريخ التسجيل
    Apr 2006
    الدولة
    فـي عـالـم الكتـاب
    المشاركات
    2,458
    معدل تقييم المستوى
    11
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك

    ..~ طريقة عمل فينو هش ...~

    طريقة فينو ...~ 10-19.gif السلام عليكم يا غاليات طريقة فينو ...~ 10-19.gif



    ما تتخضوش بالنسبة لى
    الموضوع فعلا محتاج الفرح ده كله


    لا يخفى على الكثير منكن إنى
    كان نفسى أوى أعمل رغيف الفينو
    المصرى أبو 15 قرش أو كان ب15 قرش
    على رأى شخبوطة الغالية
    وأخيييييييييرا وبعد تجارب عديدة
    وأنا بأقلب فى كشكول المطبخ بتاعى
    لاقيتنى كاتبه طريقتين واحدة مكتوب جنبها
    منتدى لك بس مش مكتوب مين والتانية مكتوب
    جنبها الشيف أسامة السيد
    قلت يعنى هأخسر إيه أما أجرب وربنا يسهل
    طريقة فينو ...~ 17-52.gif
    وفعلا كنت متفائلة وكانت النتيجة مفاجأة بكل
    المقاييس لأن الطريقتين نجحوا والحمد لله
    والعيش هش وطرى وفعلا فعلا أبو 15 قرش هههه
    فكرنى بسندويتشات أمى حبيبتى
    ودى صور للتشويق
    طريقة فينو ...~ MwBXPc01301222.jpg


    طريقة فينو ...~ dNwfCZ01301222.jpg


    طريقة فينو ...~ 11_59.gif


    أولا : طريقة المنتدى


    وجزاها الله خير صاحبة الوصفة الأصلية
    وللأسف موش فاكراها بس هى فى الغالب
    العزيزة هنلى


    المقادير
    م ك خميرة فورية
    م ك سكر
    1/2 كوب ماء دافئ
    2 م ك زبدة
    2 م ص ملح
    1/2 كوب حليب دافئ
    5 كوب دقيق أو حسب العجين ما يآخد
    1 كوب ماء دافئ


    الطريقة
    تضاف الخميرة مع نص كوب الماء والسكر وتترك تختمر لمدة ربع ساعة


    بعد التخمير تضاف إلى باقى المقادير ونضيف الدقيق بالتدريج حتى تنفصل العجينة عن الإناء وهتكون ملزقة شوية ما تقلقيش
    ملحوظة : أنا عملت نص المقدار للتجربة وكان المفروض أضيف 2.5 كوب دقيق لكن أنا عملت 2 فقط وكانت العجينة متماسكةومطاطية


    نترك العجين فى إناء وتترك ساعة أو أكتر
    وتغطى بفوطة مبلولة إلى أن يتضاعف الحجم
    ثم يتم التشكيل وتترك لترتاح ربع ساعة أخرى
    أنا فى الحقيقة سيبتها حوالى 40 دقيقة
    ثم يدهن الوجة بالبيض وممكن نرش سمسم وحبة البركة
    أنا مدهنتش الوجه سيبتها كده
    وتدخل فىن حار 400 فهرنهايت أو 180 سيليزيوس
    وتترك يا دوب 10 دقايق موش أكتر علشان العيش ما ينشفش وممكن تفتحى الشواية إنتى بقى ومزاجك فى لون العيش ومدى طراوته ولما يخرج يغطى بفوطة ويترك إلى أن يبرد علشان ما ينشفش
    ثم فى أكياس وفى الفريزرويسخن عند الإستخدام
    أترككم مع الصور


    طريقة فينو ...~ CzNa1g01301217.jpg


    طريقة فينو ...~ 9fYlcr01301217.jpg


    أنا أفضل تشكيل العيش بهذه الطريقة يلف كالحبل ثم نضغط عليه بالنشابة أو باليد نبططه شوية
    طريقة فينو ...~ zwKYPH01301217.jpg


    طريقة فينو ...~ YVEnfC01301218.jpg


    طريقة فينو ...~ RjxTgD01301218.jpg


    بعد التخمير ما شاء الله
    طريقة فينو ...~ kZIrjb01301218.jpg


    وبعد ما خرجت من الفرن


    طريقة فينو ...~ PV91JB01301220.jpg


    إنتظرونى فى الطريقة التانية
    هأودى حسن المدرسة بس وراجعة أكمل بإذن الله

    اذا اعجبك الموضوع و اردت نشره في المنتديات الاخرى فاستخدمي هذا الرابط:
    ..~ طريقة عمل فينو هش ...~
    http://forum.hawahome.com/t190457.html




  2. #2
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية أحلى ورده
    تاريخ التسجيل
    Apr 2006
    الدولة
    فـي عـالـم الكتـاب
    المشاركات
    2,458
    معدل تقييم المستوى
    11
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك
    الطريقة الثانية
    طريقة الشيف أسامة

    المقادير
    م ك خميرة فورية
    1 م ص ملح
    1 م ك سكر
    1 م ك حليب بودرة
    2 م ك زيت
    2 1/4 كوب ماء دافئ
    5 كوب دقيق

    الطريقة
    تخلط المقادير الجافة مع بعضها أى الدقيق والخميرة والملح والسكر والحليب البودرة

    يضاف الزيت إلى المقادير السابقة ثم يضاف الماء بالتدريج ونعجن حتى يتداخل العجين أنا إحتجت 2 كوب ماء فقط

    يوضع العجين فى وعاء ليختمر حوالى ساعة
    ثم يقطع العجين قطع متساوية حسب الرغبة ويكور
    وترش قطع العجين بالماء ثم سمسم أو حبة البركة وتترك لتختمر مرة أخرى حوالى 45 دقيقة
    تخبز فى فرن حار 18- أو 400 كما سبق لمدة 25 إلى 30 دقيقة أنا تركتها فقط 15 دقيقة وكانت القشرة هتبتدى تنشف لذا أنا أفضل 10 دقائق وزى ما قلنا ممكن نفتح الشواية لو عايزين لون العيش أغمق وكله حسب مزاجك إنتى
    والآن مع الصور



    بعد التخمير ما شاء الله






    نلاحظ إنتفاخ العجين بعد التخمير الثانى




    ودى الشلة كلها


    منظر داخلى لعيش أسامة


    وده منظر داخلى لعيش المنتدى إشمعنى هو يعنى



    وأخيرا الساندوتش أبو 15 قرش بتاع والدتى



    وده الكيزر


    أتمنى إنه يكون عجبكم بس فعلا راااائع
    أخيرا عرفت أعمل فينو هش وحلو
    باركولىىىىىىىىىى
    لولولولولى
    منقول يالغاليات


  3. #3
    كوكب الشبكة الصورة الرمزية الورد الاحمر
    تاريخ التسجيل
    Dec 2008
    المشاركات
    1,625
    معدل تقييم المستوى
    8
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك
    ماشاءالله شكلها رااااااااااااااااااائع
    تسلم ايدك جميل جدا تسلميييي


  4. #4
    مشرفه سابقه محررة مبدعة الصورة الرمزية لا تحزنين
    تاريخ التسجيل
    Nov 2007
    الدولة
    الرياض
    المشاركات
    5,797
    معدل تقييم المستوى
    34
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك
    يعطيكي العافية على النقل

صفحة 1 من 4 1234 الأخيرةالأخيرة

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  
 


أقسام بيت حواء

هيا واشتركي معنا  في مجموعة بيت حواء النسائية

البريد الإلكتروني:
زيارة هذه المجموعة


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190