..~ طريقة عمل فينو هش ...~
صفحة 1 من 4 1234 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 14

الموضوع: ..~ طريقة عمل فينو هش ...~

  1. #1
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية أحلى ورده
    تاريخ التسجيل
    Apr 2006
    الدولة
    فـي عـالـم الكتـاب
    المشاركات
    2,458
    معدل تقييم المستوى
    21

    ..~ طريقة عمل فينو هش ...~

    السلام عليكم يا غاليات



    ما تتخضوش بالنسبة لى
    الموضوع فعلا محتاج الفرح ده كله


    لا يخفى على الكثير منكن إنى
    كان نفسى أوى أعمل رغيف الفينو
    المصرى أبو 15 قرش أو كان ب15 قرش
    على رأى شخبوطة الغالية
    وأخيييييييييرا وبعد تجارب عديدة
    وأنا بأقلب فى كشكول المطبخ بتاعى
    لاقيتنى كاتبه طريقتين واحدة مكتوب جنبها
    منتدى لك بس مش مكتوب مين والتانية مكتوب
    جنبها الشيف أسامة السيد
    قلت يعنى هأخسر إيه أما أجرب وربنا يسهل

    وفعلا كنت متفائلة وكانت النتيجة مفاجأة بكل
    المقاييس لأن الطريقتين نجحوا والحمد لله
    والعيش هش وطرى وفعلا فعلا أبو 15 قرش هههه
    فكرنى بسندويتشات أمى حبيبتى
    ودى صور للتشويق









    أولا : طريقة المنتدى


    وجزاها الله خير صاحبة الوصفة الأصلية
    وللأسف موش فاكراها بس هى فى الغالب
    العزيزة هنلى


    المقادير
    م ك خميرة فورية
    م ك سكر
    1/2 كوب ماء دافئ
    2 م ك زبدة
    2 م ص ملح
    1/2 كوب حليب دافئ
    5 كوب دقيق أو حسب العجين ما يآخد
    1 كوب ماء دافئ


    الطريقة
    تضاف الخميرة مع نص كوب الماء والسكر وتترك تختمر لمدة ربع ساعة


    بعد التخمير تضاف إلى باقى المقادير ونضيف الدقيق بالتدريج حتى تنفصل العجينة عن الإناء وهتكون ملزقة شوية ما تقلقيش
    ملحوظة : أنا عملت نص المقدار للتجربة وكان المفروض أضيف 2.5 كوب دقيق لكن أنا عملت 2 فقط وكانت العجينة متماسكةومطاطية


    نترك العجين فى إناء وتترك ساعة أو أكتر
    وتغطى بفوطة مبلولة إلى أن يتضاعف الحجم
    ثم يتم التشكيل وتترك لترتاح ربع ساعة أخرى
    أنا فى الحقيقة سيبتها حوالى 40 دقيقة
    ثم يدهن الوجة بالبيض وممكن نرش سمسم وحبة البركة
    أنا مدهنتش الوجه سيبتها كده
    وتدخل فىن حار 400 فهرنهايت أو 180 سيليزيوس
    وتترك يا دوب 10 دقايق موش أكتر علشان العيش ما ينشفش وممكن تفتحى الشواية إنتى بقى ومزاجك فى لون العيش ومدى طراوته ولما يخرج يغطى بفوطة ويترك إلى أن يبرد علشان ما ينشفش
    ثم فى أكياس وفى الفريزرويسخن عند الإستخدام
    أترككم مع الصور








    أنا أفضل تشكيل العيش بهذه الطريقة يلف كالحبل ثم نضغط عليه بالنشابة أو باليد نبططه شوية









    بعد التخمير ما شاء الله



    وبعد ما خرجت من الفرن





    إنتظرونى فى الطريقة التانية
    هأودى حسن المدرسة بس وراجعة أكمل بإذن الله


    سلمت أناملكِ عزيزي ( جرووح قاتلهـ ) ياأغلى صديقة

    على الاهدااء الآكـثـر من رائع


  2. #2
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية أحلى ورده
    تاريخ التسجيل
    Apr 2006
    الدولة
    فـي عـالـم الكتـاب
    المشاركات
    2,458
    معدل تقييم المستوى
    21
    الطريقة الثانية
    طريقة الشيف أسامة

    المقادير
    م ك خميرة فورية
    1 م ص ملح
    1 م ك سكر
    1 م ك حليب بودرة
    2 م ك زيت
    2 1/4 كوب ماء دافئ
    5 كوب دقيق

    الطريقة
    تخلط المقادير الجافة مع بعضها أى الدقيق والخميرة والملح والسكر والحليب البودرة

    يضاف الزيت إلى المقادير السابقة ثم يضاف الماء بالتدريج ونعجن حتى يتداخل العجين أنا إحتجت 2 كوب ماء فقط

    يوضع العجين فى وعاء ليختمر حوالى ساعة
    ثم يقطع العجين قطع متساوية حسب الرغبة ويكور
    وترش قطع العجين بالماء ثم سمسم أو حبة البركة وتترك لتختمر مرة أخرى حوالى 45 دقيقة
    تخبز فى فرن حار 18- أو 400 كما سبق لمدة 25 إلى 30 دقيقة أنا تركتها فقط 15 دقيقة وكانت القشرة هتبتدى تنشف لذا أنا أفضل 10 دقائق وزى ما قلنا ممكن نفتح الشواية لو عايزين لون العيش أغمق وكله حسب مزاجك إنتى
    والآن مع الصور



    بعد التخمير ما شاء الله






    نلاحظ إنتفاخ العجين بعد التخمير الثانى




    ودى الشلة كلها


    منظر داخلى لعيش أسامة


    وده منظر داخلى لعيش المنتدى إشمعنى هو يعنى



    وأخيرا الساندوتش أبو 15 قرش بتاع والدتى



    وده الكيزر


    أتمنى إنه يكون عجبكم بس فعلا راااائع
    أخيرا عرفت أعمل فينو هش وحلو
    باركولىىىىىىىىىى
    لولولولولى
    منقول يالغاليات


    سلمت أناملكِ عزيزي ( جرووح قاتلهـ ) ياأغلى صديقة

    على الاهدااء الآكـثـر من رائع


  3. #3
    كوكب الشبكة الصورة الرمزية الورد الاحمر
    تاريخ التسجيل
    Dec 2008
    المشاركات
    1,625
    معدل تقييم المستوى
    17
    ماشاءالله شكلها رااااااااااااااااااائع
    تسلم ايدك جميل جدا تسلميييي

  4. #4
    مشرفه سابقه محررة مبدعة الصورة الرمزية لا تحزنين
    تاريخ التسجيل
    Nov 2007
    الدولة
    الرياض
    المشاركات
    5,797
    معدل تقييم المستوى
    43
    يعطيكي العافية على النقل
    لا تحزن إن الله معنا


    __________________



























صفحة 1 من 4 1234 الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. وقفت كل الع‘ـيون , و الح‘ـكي صابه سكون . . !
    بواسطة am-Maher في المنتدى الترحيب بالأعضاء المستجدين
    مشاركات: 7
    آخر مشاركة: 16-02-2011, 12:00 AM
  2. عيش فينو بايت تعالى اقولك تعملي فية اية؟؟؟
    بواسطة بلسم القلوب* في المنتدى المطبخ
    مشاركات: 9
    آخر مشاركة: 29-05-2010, 11:33 PM
  3. سـواالف لع ـيون رنـوو و بنـوتة و غيـورهـ ونـدوو ^_^
    بواسطة زهرة اللافندر في المنتدى استراحة
    مشاركات: 205
    آخر مشاركة: 25-11-2008, 09:19 PM
  4. //مــلـــ حلويات ـــف //<<<<:عـ(*_^)ـيون:
    بواسطة :.عـ(*_^)ـيون.: في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 33
    آخر مشاركة: 15-06-2008, 09:17 AM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |