بسكوت وبرازق وكعك 00 ضيافة العيد وملف بسكوتات جنان حياكم أخواتي أتفضلوا
صفحة 1 من 6 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 24

الموضوع: بسكوت وبرازق وكعك 00 ضيافة العيد وملف بسكوتات جنان حياكم أخواتي أتفضلوا

  1. #1
    نجمة بيت حواء الصورة الرمزية أم مــــالــــك
    تاريخ التسجيل
    Dec 2007
    الدولة
    القدس الشريف
    المشاركات
    916
    معدل تقييم المستوى
    20

    مميز بسكوت وبرازق وكعك 00 ضيافة العيد وملف بسكوتات جنان حياكم أخواتي أتفضلوا





    كيفكم يا حلوات وحشتوني


    عارفه ضيافتي متاخره كتير بس مو بيدي النت كان مقطوع عندي والحمد لله هلأ رجعت المياه الى مجاريها والخطوط الى الاسلاك ههههه

    العيد هذا حبيت اغير عن المألوف وعن الوصفات الي بعملها دائما

    لذلك طبقت عدة حلويات وبسكوتات لبعض من نواعمنا الحلوات وسيدات المطبخ العربي من موقع أخر


    كل عام والجميع بالف خير





    التطبيقات كانت لأربع اخوات لهم في قلبي معزه خاصه ولابد من ذكر أسمائهم للامانه وأن كانوا من موقع أخر سيدة المطبخ الاولى تغريد 2007 نعومة النواعم نونسس لك1 الامورة شخبط شخابيط وحبيبة قلبي أمولة








    من اليمين البرازق على طريقتي وان شاء الله انزل الطريقه قريبا مع الصور كامله

    بعدين الكعك المصري او المقروطه لام انس واسفله البتفور لاموله

    وتالت شيء من اليمين معمول بالجوز وهو الطويل والي تحتيه معمول بالفستق الحلبي الحبات الصغار

    ثم الغربيه للغاليه شخبوطه وتسلم ايدهاعلى الوصفه الرائعه

    والي على شكل قلوب بسكوت القرفه للغاليه برنسس

    وتحتيه بسكوت أموله المميز والي لاول مره يزبط معي تشكيل البسكوت في الماكنيه الخاصه والسبب توجيها ليه والف شكر يا عسوله

    وأخر حاجه من الشمال كعك العيد بالتمر وعلى طريقتي كمان




    الرجاء عدم الرد
    التعديل الأخير تم بواسطة خوخه25 ; 08-01-2013 الساعة 06:54 PM سبب آخر: بناء على تعليمات الادارة





  2. #2
    نجمة بيت حواء الصورة الرمزية أم مــــالــــك
    تاريخ التسجيل
    Dec 2007
    الدولة
    القدس الشريف
    المشاركات
    916
    معدل تقييم المستوى
    20
    تابعوني


    الغاليه تغريد ام انس بارك الله فيها طبقتلهاالكعك المصري او المقروطه


    1 كيلو طحين
    نصف كيلو سميد
    1 ونصف كاس زيت زيتون
    1 ونصف كاس زيت مازولا
    1 ملعقه كبيره خميره
    رشة ملح
    2 ملعقه كبيره ينسون مطحون
    2 ملعقه كبيره شومر مطحون
    نصف كاس سمسم
    نصف كاس حبة البركه
    ماء دافى للعجن



    للحشو
    تمر منزوع النوى وحسب الرغبه الكميه
    ملعقه كبيره قرفه
    رشة ينسون
    ورشة شومر
    1 ملعقه زيت زيتون




    الطريقه
    نضع جميع المواد الناشفه معا ونخلطها
    نضيف الزيوت ونبسبس الخليط سترين ان العجينه تكونت ونعجنت ولكن فى الواقع لالالالالالا
    ستحتاجين الى الماء الدافى للعجن
    اعجنى بالماء قليلا قليلا حتى تحصلى على عجينه ممتازه


    اعجنى مقادير الحشو معا
    قطعى العجينه مثل حبة الجوز وافرديها واحشيها بالتمر ولفيها مثل كعكه
    هذا النوع لا يحتج التنقيش بالملقط بس انا كتيرة غلبه ههههههههههه
    اخبزى فى وسط الفرن على 180 درجه





    ولنعومة النواعم برنسس لك1 بسكوت القرفه


    كيلو دقيق
    1/2 كيلو زبده
    1/2 كيلو سكر بودره
    6 بيضه
    2 م صغيره قرفه





    بكنج بودر




    لبن لو لزم الامر





    الطريقه

    اضع الدقيق على السكر على البكنج بودر على القرفه واخلطهم على بعض واعمل حفره فى النص واضع الزبده والبيض والفانيليا والفهم بايدى السوايل ده للتجانس وبعد كده الفهم مع البودره اللى حواليها
    وفردها بالنشابه واقطعها دوائر صغيره دايره بخرم من النص ودايره من غير خرم




    عندى ملاحظه العجينه بتكون طريه جدا

    فلو قدرتى تفرديها على ورق زبده او بلاستيك علشان تعرفى تشيليها يكون افضل
    وحتى ولو قطعتيها سميكه شويه علشان تعرفى تنقليها للصاج وبعد ما تنقليها بتطيها بايدك علشان ترفع شويه
    لانك حتلزقى اتنين فوق بعض فلو الاتنين سماكتهم كبيره حيكون جامد فى الاكل
    فخمتوا ولا NO فخمتوا




    وادخلها الفرن وبعد السوا الزقها بالمربى








    والمايستروا أمال ربي يحميها طبقتلها البسكوت بشكلين رائعين جدا



    3 كوب دقيق + كوب من السكر البودرة +2 بيضة +فانيليا
    +كوب ونص من الزبدة + كوب ونص من النشا +نص ملعقة من البيكنج بودر
    (مع ملاحظة ان فى ذلك اليوم لم يتوافر عندى غير كوب واحد من النشا)
    طريقة عمل البسكويت
    نخلط الزبدة جيدا ونضيف اليها السكر البودرة
    ونخلطهم الى ان يصبح الخليط مثل الكريمة
    نضرب البيض والفانيليا ثم نضيفة الى خليط الزبدة
    ونخلطهم جيدا ثم نضيف النشا ونقلبهم حتى يمتزج الخليط
    ثم نضيف الدقيق والدقيق والبيكنج بودر ونخلطهم
    الى ان نحصل على عجينة من الممكن تشكليها ولكنها بتكون طرية
    واذا كانت العجينة متماسكة او جامدة ممكن اضافة قليل من اللبن
    وتوضع فى الماكينة الخاصة بالبسكويت وتشكل
    واذا لم تتوافر الماكينة ممكن بماكينة البيتفور تشكل على شكل رسمة البسكويت


    ثم تدخل الفرن على 180 درجة لمدةعشر دقائق تقريبا

    الرجاء عدم الرد





  3. #3
    نجمة بيت حواء الصورة الرمزية أم مــــالــــك
    تاريخ التسجيل
    Dec 2007
    الدولة
    القدس الشريف
    المشاركات
    916
    معدل تقييم المستوى
    20
    عدنا


    والبتفور لكن انا عملته ساده على فانيلا من غير شيكولا وشكلته متل البسكوت دائري لانه قياس كيس الحلواني عندي صغير وماكانش شكله حلو وهو أصابع
    كيلو من الدقيق +750 من الزبدة +6 بيضات +فانيليا +ربع كيلو من السكر البودرة
    ذرة ملح + ملعقة زيت


    انا لم اضيف بيكنج بودر الى الخليط ولكن من الممكن اضافة نص ملعقة من البيكنج بودر


    الطريقة
    نخلط الزبدة جيدا مع ملعقة الزيت ثم نضيف السكر
    ونخلطهم بالمضرب جيدا حتى يكونو مثل الكريمة
    نخلط البيض جيدا مع الفانيليا ثم يضاف الى خليط الزبدة
    ثم نضيف الدقيق ونقلب الخليط جيدا
    حتى تتكون عجينة يمكن تشكيلها
    ولكن مع هذا المقدار الذى استعملتة سوف تكون لزجة نوعا ما يعنى مش متماسكة لاننى وضعتها
    فى كيس الحلوانى للتشكيل فلابد ان تكون طرية نوعا ما وطبعا المذاق سوف يكون ناااااااااااعم
    ومن الممكن تقسيم العجينة الى جزئين ونضيف


    الى جزء ملعقتين من الكاكاو لكى يعطى اللون الشوكولاة


    ثم تشكل فى الصاج وتدخل الفرن على 180 درجة لمدة 10 دقائق
    وللشخبوطه اللخبوطة الغربيه الرائعه جدا
    1 كوب سكر ناعم
    2 كوب سمن جامده
    4 كوب دقيق منخول
    لوز مفشر للتزين


    الطريقه
    انا استعملت يمن بلدى او جاموسى نفس بتاعت الكحك بس انا جمتها
    فى الثلاجه

    ضربتها شويه بالمضرب وبعدين ضفت عليها السكر المنخول
    وضربتها جيدا حتى اصبحت مثل الكريمه

    اضفت الدقيق المنخول بالتتدريج
    نقلب بحرص حتى تلم العجينه ولا نكثر فى عجنها ابدااااااااااااااااااا
    ولو العجينه ملمتش ممكن تتضيف بياض بيضه مضروبه مع فانيليا
    وهنا يكون الدقيق مش مظبوووط

    نعمل كرات صغيره الحجم او حسب الرغبه
    ووضعها فى صنيه مبطنه بورق الذبده ومسافات بعيده
    لو مفيش عندك ادهنى الصنيه زيت وبعدين ضيقى عليها رشه دقيق
    وبطنيها كويس نضعها فى فرن ساخن على درجه حراره 170
    لمده 12 دقيقع فقط لا غير
    علشان متنشقش معاكم ولونها ميغيرش
    انا شكلت الغربيه على شكل حرف S


    أتمنى تعجبكم تطبيقاتي المتواضه والف شكر للجميع على الوصفات الي ترفع الراس في الضيافه


    وهذه ضيافتي المتواضعه تاخرت عليكم سامحوني








    ينعاد عليكم باليمن والبركات يارب





  4. #4
    مشرفة سابقه * سيدة المطبخ المتألقة * محررة مبدعة الصورة الرمزية نعومة84
    تاريخ التسجيل
    Mar 2007
    الدولة
    في بيت حواء الغالي(:
    المشاركات
    15,977
    معدل تقييم المستوى
    36
    ما شاء الله تبارك الرحمن حلويات رااائعه
    بارك الله فيكي وننتظر المزيد

صفحة 1 من 6 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. مشاركات: 37
    آخر مشاركة: 21-10-2017, 08:34 PM
  2. مشاركات: 59
    آخر مشاركة: 09-06-2017, 12:36 AM
  3. بسكوت جبنة مع شاي حالي جنان
    بواسطة نسيم شمالي في المنتدى المعجنات والسندويشات
    مشاركات: 14
    آخر مشاركة: 27-03-2017, 06:52 PM
  4. بسكوت وكعك اشكال لخبيز العيد .... من مطبخ simsimaya
    بواسطة simsimaya في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 25-11-2016, 12:55 PM
  5. اللي تحب بسكوت ديمة بالتمر تدخل.....حلى جنان
    بواسطة استاذة جغرافيا في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 9
    آخر مشاركة: 10-10-2008, 07:10 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |