فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 7

الموضوع: فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة

  1. #1
    عضوة جديدة
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    42
    معدل تقييم المستوى
    15

    sdfdsf فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة

    فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة

    فخد ضانى فى الفرن مع ارز بالخلطه جربو وردوا عليااااااا

    من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

    المقادير:

    • فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.• كيلو رز.
    • كوباية كبيرة زيت.
    • 2 ملعقة كبيره ملح.
    • 2ملعقة كبيرة عسل أبيض.• فخدة ضاني.
    • كيلو فلفل رومي أحمر.
    • 4علب زبادي.
    • 5معالق صغيرة خل تفاح
    • 2ملعقة كبيرة بهارات.
    • ملعقة صغيرة كاري.
    • نصف كيلو بندق.
    • كوباية كبيرة ماء.
    • ملعقة صغيرة فلفل أسود.
    • قطعتان فحم.
    الطريقه:

    هنجيب الفخدة ونعمل فيها فتحة كبيرة بالسكين، بعد كده نتبل الفخدة بمزيج الخليط الآتي" الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات والفلفل الأسمر

    بعد ما نتبل الفخدة بالخليط ده نحطها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده نطلعها من التلاجة ونجيب الفلفل الرومي الأحمر ونقطعه إلى قطع صغيرة ونحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه الفخدة...

    نحطها في الفرن وندهنها بالزيت ونسيبها في الفرن لمدة ساعة أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...

    بعد كده نسخّن قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر ونحطهم على الفخدة وهي سخنة ونغطي عليها علشان تحتفظ برائحة الفحم علشان تدي مذاق ورائحة رائعة
    نصفّي الصوص النازل من الفخدة ونضيفه إلى الرز على النار ونقلب كويس وبعد كده نضيف إليهم كاري وملح ومية وبندق ونقلبهم على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي الرز استوى

    هنجيب الفخدة ونقطعها شرائح ونقدمها في طبق مع الرز ونرش من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل

    وبالهنا والشفاااا
    التعديل الأخير تم بواسطة نعومة84 ; 09-01-2010 الساعة 10:44 PM سبب آخر: يمنع وضع روابط
    قوانين المنتدى تمنع وضع روابط آخر

  2. #2
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    98
    جوعتيني

  3. #3
    إدارية ومراقبة عامة على أركان الطبخ الصورة الرمزية لؤلؤة2005
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الدولة
    في بيت حواء
    المشاركات
    18,385
    معدل تقييم المستوى
    10
    ماشاء الله عليك لارين ينقصك الصور بارك الله فيك ويعطيك العافية
    تقبلي مروري
    ازرع جميلآ ولو في غير موضعه

    فلن يضيع جميلآ اينما زُرع

    ان الجميل ولو طال الزمان به

    فليس يحصدهُ الا الذي زرع




  4. #4
    مشرفة سابقه * سيدة المطبخ المتألقة * محررة مبدعة الصورة الرمزية نعومة84
    تاريخ التسجيل
    Mar 2007
    الدولة
    في بيت حواء الغالي(:
    المشاركات
    15,977
    معدل تقييم المستوى
    36
    جزاكي الله خير

صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. رز بالخلطة وفرخة مشوية فى الفرن بتتبيلة روعة
    بواسطة مكرونة في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 43
    آخر مشاركة: 26-10-2019, 11:19 PM
  2. ارز بالجزر والزبيب مع فخدة ضانى *** غدانا اليوم ***
    بواسطة Shimaa Radwan في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 9
    آخر مشاركة: 18-10-2017, 01:37 PM
  3. فخدة ضاني بحشو الأرز..رائعة للعزومات
    بواسطة هنا ا في المنتدى المواضيع المنقولة
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 17-04-2013, 05:28 PM
  4. فخد ضاني
    بواسطة "سلمى 2008" في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 04-07-2008, 12:12 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |