بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله تعالي وبركاته
اليوم حبيباتي غدانا كان سمك وصياديه وكباب سمك اقولكم اسيبكم مع الصور والطريقه
نبتدي بصوره جماعيه للاطباق
ماشاء الله تبارك الله
اول طبق نسوي الصياديه طريقه مره سهله ونتيجه وطعم امممممممم روعه
نحتاج بصله كبيره مقطعه شرايح -ثوم -رز مغسول -زيت -عود قرفه -ورقه غار-3حبات قرنفل -5حبات هيل -ملح -فلفل اسود -كمون -بهارات مشكله
الطريقه
اول شيء نضع الزيت في القدر علي النار ونضيف عليه البصل
نقلب حتي يتحمر مثل بصل الكشري
بعد ما اتحمر البصل نشيله من الزيت ونضغه في كاس الخلاط مع الثوم وشويه مويه سخنه
نخلط جيدا حتي يصير البصل والثوم مثل العصير
نضع الخليط في القدر مكان تحمير البصل ونزود عليه مويه مغليه والبهارات كلها ونقلب ونظبط الملح ونتركها حتي تغلي
بعد ما تغلي كل مكونات الصياديه نضيف الرز ونقلب
نتركه علي نار هاديه حتي ينضج شوفوا ماشاء الله كيف شكله ولونه ولا طعمه رووووووووووووعه
وهنا لما غرفته امممممممممممممم
كده خلصنا من الصايديه
داحين نيجي للفيليه المقلي
هانحتاج لثوم -قطعه صغيره من حبه فلفل حار احمرواخضر -كمون -ملح - بهارات مشكله -بابريكا -فلفل اسود -عصير ليمونه -وملعقه كبيره خل
دي مقادير التتبيله وطبعا السمك
نخلط مقادير التتبيله اما في الهاون او مطحنه الخلاط انا طحنتها في الهاون ونضيف عليها الليمون الخل هاتكون بالشكل ده
نضع التتبيله علي السمك كويس ونتركه اقل حاجه ساعه علشان يتبل كويس
بعد ما اتبل كويس نغبره بالدقيق من جميع الجهات
نسخن زيت غزير في القلايه ونبتدي نقلي قطع السمك بعد ما غبرناها بالدقيق ونضع في الزيت قشر الليمونه اللي عصرناها علي التتبيله علشان ريحه السمك والقليه
وعلشان ريحه مطبخك والبيت ما يصير ريحته مو طيبه مع القليه والزيت والسمك
حطي قدر علي النار وفيه مويه وحطي عليها ملعقه كبيره فانيليا وعود قرفه وحبات قرنفل وقشؤر برتقال وسبيها علي نارهاديه تغلي طول ما انتي بتسوي السمك بتعبي المكان بريحه رووووووعه
يتبع حبيباتي
مواقع النشر