منتديات  بيت حواء - Powered by vBulletin

مسيار أو لاين



لحمة محشية لحمة ورز اخضر مشاركتى الثالثة فى المسابقة الرمضانية (تمت مراقبته )

بسم الله الرحمن الرحيم الواحد زعلان جدااااااااااا خلاص رمضان حيسبنا ويمشى ربنا يعيده علينا وعلى امة محمد صلى الله عليه وسلم بالخير والسعادة ان شاء الله مشاركتى

  1. #1
    محررة بيت حواء
    تاريخ التسجيل
    May 2007
    الدولة
    اسكندرية
    المشاركات
    2,401
    معدل تقييم المستوى
    14

    مميز لحمة محشية لحمة ورز اخضر مشاركتى الثالثة فى المسابقة الرمضانية (تمت مراقبته )

    بسم الله الرحمن الرحيم

    الواحد زعلان جدااااااااااا خلاص رمضان حيسبنا ويمشى ربنا يعيده علينا وعلى امة محمد صلى الله عليه وسلم بالخير والسعادة ان شاء الله

    مشاركتى الثالثة ان شاء الله تعجبكم


    المكونات

    شرايح لحمة بفتيك او اى شرايح رفيعة ماتخدش وقت فى السوا

    لحمة مفرومة

    ملح - فلفل اسود - بهارات لحمة

    بصل مفروم - عين جمل - دقيق - ماشروم - كريمة لبانى

    ارز بسمتى - شبت وبقدونس - زبده - زيت

    الطريقة

    اولا طريقة الارز


    نغسل الرز كويس وممكن ننقعه فى ماية وملح لمده نص ساعة
    نفرم الشبت والبقدونس
    نحط فى الحلة زبده او زيت ونحط الرز و الملح ونقلب ونحط الماية السخنة ولما يدخل فى السوا نحط الشبت والبقدونس المفرومين ونقلب ونخليه على النار شوية




    ثانيا طريقة اللحمة


    1- نتبل شرايح اللحمة بالملح والفلفل الاسود والبهارات

    لحمة محشية لحمة اخضر مشاركتى DSC06478.jpg

    2- فى حلة نحط البصل المفروم ونقلب ونحط اللحمة المفرومة ونتبل بالملح والفلفل ولما تبرد شوية نحط عين الجمل ممكن صنوبر

    لحمة محشية لحمة اخضر مشاركتى DSC06476.jpg


    لحمة محشية لحمة اخضر مشاركتى DSC06483.jpg


    3- نبدأ نحشى شرايح اللحمة باللحمة المفرومة ونلفها رول ونقفلها بالخلة

    4- فى طاسة سخنة نحط شوية زيت او زبدة صغيرين او من غير ونحط اللحمة لحد ماتلون وتتحمر و تستوى


    لحمة محشية لحمة اخضر مشاركتى DSC06485.jpg

    5- نحط اللحمة فى طبق

    لحمة محشية لحمة اخضر مشاركتى DSC06490.jpg


    6- فى نفس الطاسة لو ماستخدمتيش دهون نحط زبده وحوالى 1 م ك دقيق ونقلب ونحط المشروم ونكون مقطعينه صغير او مفروم او من غير ماشروم مافيش مشكلة ونقلب ونحط شوية مرقة ونقلب ونحط الكريمة اللبانى علشان تربط الصوص و نرجع اللحمة تانى للصوص تسخن علشان نجهزها للتقديم

    لحمة محشية لحمة اخضر مشاركتى DSC06491.jpg

    لحمة محشية لحمة اخضر مشاركتى DSC06492.jpg


    7- وبكده نكون خلصنا اكلتنا ودى صور الطبق


    لحمة محشية لحمة اخضر مشاركتى DSC06496.jpg


    لحمة محشية لحمة اخضر مشاركتى DSC06497.jpg


    لحمة محشية لحمة اخضر مشاركتى DSC06498.jpg


    كل مسابقة وانتم طيبين ورمضان كريم



    gplm lpadm gplm ,v. hoqv lahv;jn hgehgem tn hglshfrm hgvlqhkdm (jlj lvhrfji )


  2. #2
    عضوة قمة
    تاريخ التسجيل
    Sep 2010
    المشاركات
    413
    معدل تقييم المستوى
    6
    تسلم ايديكى انا استحق اول طبق لانى اول رد

  3. #3
    إدارية ومراقبة عامة على أركان الطبخ الصورة الرمزية لؤلؤة2005
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الدولة
    في بيت حواء
    المشاركات
    18,352
    معدل تقييم المستوى
    10

    الاوسمة

    ما شاء الله تبارك الله
    تسلم الايادي المبدعة مكرونة
    الله يعطيك العافية
    مميز

  4. #4
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية الجودها
    تاريخ التسجيل
    Aug 2009
    الدولة
    منزلي
    المشاركات
    30,000
    معدل تقييم المستوى
    125

    الاوسمة


    روووووووعه يسلمووووووو الايااااااادي

المواضيع المتشابهه

  1. مشاركات: 30
    آخر مشاركة: 24-10-2012, 07:07 PM
  2. مشاركات: 25
    آخر مشاركة: 15-11-2011, 10:17 PM
  3. مشاركات: 19
    آخر مشاركة: 02-07-2011, 11:00 PM
  4. سلطة روسية(( مشاركتي الثالثة في المسابقة ))تمت مراقبته
    بواسطة om turky في المنتدى المقبلات والمشروبات
    مشاركات: 23
    آخر مشاركة: 09-04-2011, 12:20 AM
  5. *مميز*مشاركتي البسيطة في المسابقة ( لحمة ورز ) على طريقتي
    بواسطة أرزة لبنـــان في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 34
    آخر مشاركة: 12-01-2009, 02:35 AM

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

تسجيل الدخول