منتديات  بيت حواء - Powered by vBulletin


المفتقه

سلام كيفكم انا سمعت عن حلا المفتقه المصريه ويمدحوه يقولوا طعم ويمتن احد يعرف طريقته الصحيحه وتكون سهله يقولنا الله يجزاكم خير

الموضوع: المفتقه

  1. #1
    عضوة جديدة
    تاريخ التسجيل
    Aug 2009
    المشاركات
    35
    معدل تقييم المستوى
    7

    المفتقه

    سلام كيفكم انا سمعت عن حلا المفتقه المصريه ويمدحوه يقولوا طعم ويمتن احد يعرف طريقته الصحيحه وتكون سهله يقولنا الله يجزاكم خير
    المصدر: منتديات بيت حواء - من قسم: المطبخ


    hgltjri


  2. #2
    عضوة جديدة
    تاريخ التسجيل
    Feb 2009
    المشاركات
    31
    معدل تقييم المستوى
    8
    انا بشتريها جاهزة فعلا روووعة

    لكن انتبهى من الاكثار منها لانها دسمة جدااااااااااااااااااااااااا

    ان شاء الله تعرفى الطريقة

    موفقــــــــــــة

  3. #3
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية ام يوسف 74
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    هناااااااااااك
    المشاركات
    12,406
    معدل تقييم المستوى
    59
    هلا حبيبتي اتفضلي يا قمر الطريقه بالتفصيل
    يعطيكي العافيه

    نضع الزيت في الحلة ونترك جزء بسيط منه لتحمير السوداني فيما بعد





    بعد أن يسخن الزيت- دون أن يقدح - نضع السمسم ليتحمر قليلا






    ثم نضع المغات و الدقيق و الحلبه مع بعض ونقلب مرة واحدة فقط

    ثم نضع العسل ونقلب


    ثم نترك الخليط على نار عاليه في البداية ثم نوطي النار شوية
    ونقلب من وقت لأخر الى أن يغلى








    ثم نضع عصير الليمون





    نترك الخليط 10 دقائق على النار من بداية الغليان , ثم نطفي النار
    من علامات نضج الحلبه --> طفو الزيت على السطح







    نحمر السوداني في قليل من الزيت المتبقي (2\1 كوب تقريبا)





    ثم نضعه فوق الحلبه ونترك الحلبه في الحلة





    بعد ساعة تقريبا نقلب الحلبة حتى يختلط السوداني بها





    ويكون قوامها بعد أن تبرد لزج كما في الصورة





    ثم نتركها تبرد وتعبأ في برطمانات أ وعلب ولكن الأفضل الأواني الزجاجية .








    و دي طريقه سهله قوي

    المفتقة بطريقة سهلة جــــــــــــــــــــــــدا

    المقادير:
    2ملعقة سمن سايح.
    2ملعقة دقيق.
    4ملاعق حلبة مطحونة.
    5ملاعق سمسم.
    كيلو عسل اسود.
    3ملاعق زيت.

    الطريقة:
    نجيب معلقتين السمنة فى اناء على النار ونحط عليهم معلقتين الدقيق لحد ما يصفر وبعدين نجيب 3 ملاعق حلبة مطحونة و3 ملاعق سمسم ونحطهم عليهم ونسيبم على النار حوالى دقيقتين وبعدين نطشهم بكيلو العسل ونحط ملعقة الحلبة المتبقية ونحط ملعقة سمسم ونسيبهم على النار لحد القوام ما يتقل شوية بس مش يتقل اوى علشان لما تبرد المفتقة هتتقل وبعدين نطفى النار من عليها ونجيب فى اناء تانى 3ملاعق زيت ونسخنهم ونحط عليهم ملعقة السمسم المتبقية ونسيبهم ثوانى ونقوم حطنهم على المفتقة بعد ما نكون صبينا المفتقة فى برطمانات ..........وبالهنا والشفا وياريت تكون الطريقة سهلة وعجبتكم.............................

المواضيع المتشابهه

  1. وداعا" للنحافه والكسل مع المفتقه المصريه الاصليه
    بواسطة ايمو فافا في المنتدى السوق, ( متاجر متنوعه) ويمكنك تأجير ركن خاص بك
    مشاركات: 172
    آخر مشاركة: 29-06-2010, 02:32 PM
  2. وداعا للنحافه والكسل للابد مع المفتقه المصريه الاصليه
    بواسطة ايمو فافا في المنتدى السوق, ( متاجر متنوعه) ويمكنك تأجير ركن خاص بك
    مشاركات: 163
    آخر مشاركة: 17-04-2010, 11:57 PM
  3. سؤال عن المفتقه والسحلب .....
    بواسطة طوبا للغرباء في المنتدى المطبخ
    مشاركات: 10
    آخر مشاركة: 25-10-2009, 09:46 AM
  4. أبغى المفتقه المصريه الله يخلييييييييييييييييييكم
    بواسطة حلم المطر في المنتدى السوق, ( متاجر متنوعه) ويمكنك تأجير ركن خاص بك
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 18-03-2009, 08:17 PM

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

تسجيل الدخول