بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اللهم صلِّ على محمد وعلى آله وصحبه أجمعين
هذا النوع من الخبز متوارث فى النوبيين منذ قديم الازل واحنا بنحب نعمله فتة باللبن والسكر
ويمكن اكله مع الجبن والفول ويمكن عمله فتة مع العدس الاصفر
ومنه نوعان:نوع غير مخمر وده اللى هاعمله النهاردة
والنوع التانى مخمر
**ده شكل صاج الدوكة اللى بنخبز عليه وهو من الحديد الزهر الثقيل
**باحضر طبق به ماء ابلل يدى به لانى بافرد العجين بيدى على الصاج واغسل يدى فيه
المقادير والطريقة:
طحين (دقيق) +قليل من الملح + ماء عادى
**نخلط بحيث نحصل على عجينة مثل عجينة الكيك او اخف قليلا (شبه سايلة)
**نصب قليل على الصاج ونفرد بيدنا او بمغرفة (للى تخاف) ونتركه حتى تجف قليلا ثم تقلب على الوجه الاخر لا نتركها تحمر
مواقع النشر