المقادير:
250 جم زبدة لينة
125 جم سكر بودرة
160 جم نشا (كورن فلور)
100 جم سمسم محمص
2 صفار بيضة
1 ملعقة صغيرة فانيليا
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
دقيق حسب الحاجة
الطريقة:
**نخفق الزبدة مع السكر حتى تصبح كريمية
**يضاف صفار البيض ويخفق دقيقة وتضاف الفانيليا
**يضاف السمسم (انا باحمصه فى البيت فى طاسة على النار مع التقليب المستمر بدون اضافة اى شيئ) والنشا والبيكنج بودر ويقلب بالملعقة
**يضاف الدقيق تدريجيا مع التقليب حتى تصبح عجينة طرية لينة قابلة للتشكيل (انا لفيتها فى بلاستيك ووضعتها فى الثلاجة قليلا ليسهل تشكيلها)
**نفرد لسمك 1 سم وتقطع حسب الرغبة (انا فردتها بين بلاستيك ووضعتها فى الثلاجة ليسهل تقطيعها لانها هشة جدا)
**تخبز فى فرن 170 م مسخن حتى تشقر (انا دايما احبها محمرة) وتترك لتبرد تماما
**نلصق كل اثنتين بالمربى ونغمس اطرافها داير مايدور فى الفول السودانى المجروش خشن ثم نزين الوجه بخطوط شيكولاتة بيضاء وسوداء (انا احبها سادة اخف)
وبالهنا والشفااااا
مواقع النشر