وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
هلا وغلا باحلي قلوب
شوفي حبيبتي انا ما عمري جربت الجاهز لاني احب اسوي كل شيء بيدي
انا طبعا في مصر ما اكنت استخدم المعلب اصلا كنت دايما استخدم الورق الطازج
لكن من وقت ما جيت المملكه وانا استخدم المعلب جربت انواع كثير واجمل شيء بعد التجربة نوعين
العلندة روووووووووووووعه والعلالي رووووووووعه صراحه الاثنين احلي من بعض الورق مرتب وحجم حلو جدا وناعم ومو مقطع خالص
اما بالنسبه للطريقة حبيبتي انا عندي اكثر من طريقه وان شاء الله انزلك هي بالصور
لكن اللحين راح اقولك علي طريقه منهم وةجربيها وادعيلي
اول شيء طبعا الورق بعد ما تطلعيه من البرطمان تغسليه تصفيه كويس وانقعيه في مويه وصفيه وجهزيه للحشو
بالنسبه للحشو اول شيء انقعي الرز المصري في مويه عاديه لمده 20 دقيقه او لغايه ما تشوفين الرز كله صار لونه ابيض يعني حبة الرز ما تلاقي فيها جزء ابيض وجزء شفاف لو فيها جزي ابيض وجزي شفاف راح تتكسر وقت الطبخ وبعد ما تنقعيه صفيه من المويه كويس
وجيبي بصله كبيره وقطعيها صغير وافركيها بملح وفلفل وملعقه خل وبعدين جهزي الخضره بقدونس وكسبره وشبت وقطعيها صغير
وحبتين طماطم قطعيها صغير جدا واخلطي الرز والطماطم والبصل والخضره مع بعض وبعدين ضيفي عليهم ملعقه صغيره من
فلفل اسود -قرفه ناعمه -بهار مشكل -شطه لو تحبي الحار شويه نعناع جاف وافركيه كويه علشان يصير ناعم -وكمون وظبطي الملح وحطي زيت مو كثير علي حسن كميه الرز اللي راح تستخدميها واخلطي كويس جدا وابدئي في لف الورق
تاخدي الورق علي طبق او علي صنيه اهم شيء يكون الجزء الناعم من اسفل والخشن اللي راح تضعي عليه الخلطه وما تكثري الخلطه في المحشي علشان تعطي فرضه للرز يستوي كويس وما يفك منك
في قاع القدر قطعي طماطم حلقات ورصيه في قاع القدر وحطي عليههم ملعقتين صلصه طماطم ومكعبين ماجي وابدئي في رص المحشي فوق الطماطم وبعد ما تخلصي المقدار ضيفي مويه حاره مغليه حتي تغطي المحشي تمام ويكون اعلي من المحشي بشويه وتحطي عليه طبق تصيل لو حابه انا صراحه ما احط شيء لاني بلفه الورقه كويس وما بتفك معايا ابدااااااااااااااا
وحطيه علي النار واول ما يغلي هدي النار وسبيه يستوي براحته ممكن ياخد منك ساعتين او اقل وفي اخر ربع ساعه ضيفي شويه زيت زيتون ولو حابة تخليه مزز اكثر ضيفي عصير ليمونه
انا ما احط بكتفي بالخل في الخلطه ومزازه ورق العنب المحفوظ لانه بيكون محفوظ في مويه وملح وليمون
وبعد ما يستوي طفي عليه وسبيه يرتاح ويهدي ولو بتحبي تاكليه بارد سبيه يبرد وبعدين اقلبيه في طبق التقديم والف هنا وعافيه
واي سؤال من عيوني حبيبتي
"وبشر الصابرين الذين اذا اصابتهم مصيبةقالوا انا لله وانا اليه راجعون "اللهم اكتبني من الصابرين واجعلني راضيةبقضائك ووثبتني علي الرضاء كل الرضاءبما اصابني واحسن خاتمتي يا ارحم الراحمين"لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين"
ههههههه قلوب ما حد عندى يحب ورق العنب
وانا اقدر اعيش من غيره...الخلاصة لا ورق عنب
طب فى بيتى ولا سيد لخوم خخخخخخخ
شرفونى فى مواضيعى الجديد
أول مسجد بتورنتو MosuqeJami
http://forum.hawahome.com/t421611.html
الجزء التانى اختى المغتربة ايش اشتريتى؟
http://forum.hawahome.com/t421397.html
اختى المغتربة ايش اشتريتى؟ ولكل الأخوات تفضلوا
http://forum.hawahome.com/t419991.html
أحلي كوب كابتشينو من تورنتو حياكم
http://forum.hawahome.com/t418479.html
أهم المواضيع |
المطبخ |
من مواقعناصفحاتنا الاجتماعية |
المنتديات |
مواقع النشر