[frame="7 10"]
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
المقادير والطريقة:
**سمك فيليه او قطع او حتى سليم ينظف جيدا ويدعك بالملح والخل والكركم ويشطف
**نفرم ثوم كتيييييييييييييييييييييييييير مع شطة وملح وفلفل وكمون كتيييييييييييييييييييييير وفلفل اخضر ونتبل بها السمك جيدا ونتركه فى التتبيلة مدة لا تقل عن ساعتين (وكلما زادت كان افضل) مع التقليب المستمر
**يوضع فى مصفاة ليصفى السوائل ثم يقلب فى طحين مخلوط مع قليل من الملح والفلفل (وممكن اضافة قليل من النشا للقرمشة)
وممكن تقليبه فى بقسماط مطحون او خليط من الطحين والبقسماط
**يقلى فورا فى زيت ساخن حتى يحمر ويرفع على ورق مطبخ
واحيانا نعمل تقلية ثوم وخل وشطة نرشها على السمك بعد القلى او الشوى تعطيه طراوة وطعم لذييييييييييييذ
**يقدم مع ارز ابيض او احمر بالبصل (صيادية) او حبة وحبة
طريقة الارز الحبة وحبة:
**يغسل الارز جيدا ويشوح ربعه فى الزيت حتى يحمر
**يضاف باقى الارز والملح والفلفل ويقلب
**يضاف الماء المغلى او شوربة السمك ويترك ليغلى قليلا ثم تهدأ النار ويترك لينضج
***يقدم السمك مع الارز وشرائح الليمون وسلطة الطحينة والسلطة الخضراء
وبالهنا والشفاااا
[/frame]
مواقع النشر