هلا ومليون مرحبااااا اخواتى الحبيبات
بمناسبه قرب شهر رمضان الكريم كل عام وانتم بخير
طبعا كل بيت لا يستغنى عن الزبادى وبالذات فى رمضان
وطبعا كلنا بنشترى الزبادى لكن جربتى تسويه فى البيت بنفسك
بعرف ان الاسهل ان نشتريه لكن صدقونى لو جربتوه فى البيت ومن صنع يدك غيررررررررررر
الطريقه جداااااا سهله وما تاخت وقت ابداااا والنتيجه اكتر من رااااائعه
من مطبخى حصريا لبنات حواء
زباااااااادى
المقادير
زجاجه حليب ليتر
1 زبادى صغيره الى بريال
الطريقة
نضع الحليب فى قدر ونرفعه على النار حتى يغلى
نقلب الزبادى بالملعقه حتى يكون سائل
عندما يصل الحليب لدرجه الغليان نطفى عليه ونتركه حتى يبرد شويه يكون دافىء
ثم نصب عليه الزبادى ويقلب جيدا ثم يوضع فى صحون الزبادى
وترص الصحون فى صينيه وتدخل فرن حار مسخن مسبقا ونطفى الفرن قبل دخول الصينيه
بمعنى ان نسخن الفرن وتكون حاره ونطفيها قبل دخول الصينيه
وضرورى نغلى الحليب يعنى لا يمكن ندفيه ونضع الزبادى لازم نغلى الحليب ويصل لدرجه الغليان
ثم نتركه شويه ليكون دافى
نتركه فى الفرن المطفى لمده 10 ساعات ثم نخرجه من الفرن ونبرده فى الثلاجه ويقدم
الكميه تكفى لعمل 7 صحون تقريبا
وتمتعى باحلى زباااااادى من صنع يدك
انصحكم تجربوه لانه فعلا لذيذ وغيرررررررر
ولا تنسونى من الدعوات
مواقع النشر