بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكن ورحمة الله وبركاته
الاحظ كثيرا ان الاخوات لديهن مشكلة ويشعرن بصعوبة فى عمل السويسرول بالطريقة الاسفنجية
لذلك احببت انى ابسط لكن الموضوع وان شاء الله يظبط معكن
المقادير :
3 بيضات
فانيليا
1 كاس سكر
نقطتين خل
1 كاس حليب
1/2 كاس زيت ذرة
2-2.5 كاس طحين
1.5 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
الطريقة :
**نعملها مثل الكيكة العادية
**ناخذ مقدار 1/2 كاس من الخليط ونضيف له كاكاو خام (تقريبا 1/2 كاس) ونخلطه جيدا يكون خليط سميك
**نضعه فى اى اداة للتشكيل ونرسم به على ورق زبد مدهون (انا استخدمت ابسط طريقة بكيس مثقوب لكن الثقب كان كبير فالخطوط والرسمة كانت سميكة والافضل تكون رفيعة)
**نصب باقى الخليط بحرص فوقه
**تخبز فى فرن متوسط حتى تنضج
**تقلب على فوطة وتلف رول وتترك لتبرد
**تفرد وتحشى بكريم شانتى (لم يكن عندى فحشيتها مربى)
**تزين وتقدم
انا كنت مستعجلة فاشتغلت عليها ساخنة ولم ازينها واكتفيت بالزينة الطبيعية اللى فيها
هشة وطرية جدا كما الاسفنج لدرجة انها تتفتت
هنا وعافية
مواقع النشر