عندنا باكو اللازانيا 500 جم ب 25 جنيه فقلت خدمة لاخواتى الحبيبات اعملها فى البيت اوفر وانظف وابين مهاراتى
طريقة العجين:
**نعمل حفرة فى الطحين ونضع فيها البيضة ونبدأ نعجن ونضيف الماء ملعقة ملعقة حتى نحصل على عجينة متماسكة مش طرية لكن لا تلتصق بالاصابع او الاناء
**تترك لترتاح 30 دقيقة
**تقسم 3 اقسام وتفرد بالنشابة على سطح مرشوش دقيق وترش
بالدقيق جيدا مع رفعها لاعلى كل شوية حتى لا تلتصق بالرخام حتى تصبح
رقيقة جدا
**تقطع حسب الرغبة (انا قطعتها على مقاس الصينية لان مفيش داعى
اقطعها مستطيلات وارصها وبعد السوا ارجع اقطعها تانى)
**نفردها او ننشرها حتى يغلى الماء
عمل الصينية:
**نغلى ماء وملح وقليل من الزيت وفلفل اسود جيدا ثم نضع فيه قطعة قطعة هنلاحظ انها اول ماتستوى تطفو فوق السطح
**نخرجها على ماء بارد او مثلج وننشرها على مصفاة حتى لا تلتصق ببعضها
والزيادة عملتها مكرونة فيونكات للبنات
**نجهز عصاج بتشويح بصلة فى زيت وزبدة حتى تصفر ونضيف جزر مبشور وكرفس مقطع صغير ويقلب حتى يبدأ يجف ثم يضاف اللحم المفروم حتى يتغير لونه ويتفكك ثم نضيف ماء وطماطم مقشرة و2ملعقة صغيرة صلصة طماطم وتقلب وتترك تتسبك قليلا
**البشاميل انا اكتشفت احسن طريقة عشان مايكلكعش اخلط الدقيق والحليب والزبدة على البارد واضعهم على النار مع التقليب المستمر حتى يغلظ واضيف ملح وفلفل اسود
[/frame]
مواقع النشر