اليوم الحمد لله عملت اكلير بجنن
وبعد شوية حارسل منه لجارتي (اول مرة اتعرف عليها )

بس اليوم عملته على شكل دوائر مش مستطيلات
لاني بصراحة كنت مستعجلة وفي الاخير اهو تنويع
وفي نفس الوقت الطعم هو هو ....



طيب المقادير ومش عايزة اطول عليكم ....

العجينة هي عجينة الشو :
2 ملعقة كبيرة زبدة
فانيليا
4 ملاعق كبيرة دقيق
4-5 بيضات
كوب ماء

الحشو:
اي حشوة بدك ياها كاستر او دريم ويب او قشطة مطبوخة
انا حاشياها كريم شانتيه

التغطية :
شوكلاتة سايحة اي نوع تحبيه (سادة)
او ممكن تحطي 2 ملعقة كاكاو على 2 ملعقة سكر بودرة 3 ملاعق حليب سائل نص ملعقة شاي زبدة عشان اللمعة
اخلطي الخليط كويس واذا كان تقيل خالص اوبدو شوية موية زيدي حليب مش ماء
وارفعيه على النار شوية وقلبي 3 دقايق لحد بس ما يصير تقيل شوية وخليه يبرد على الاخر
وممكن تعملي اي صوص شوكلاتة تحبيه

الطريقة :
يوضع الماء مع الزبد ويرفع على النار الى ام يغلي
وتذوب الزبدة
يضاف الدقيق دفعة واحدة الى الماء ويقلب بسرعة لمده دقيقة الى دقيقة ونص لحد ما تصير عندك عجين ناعم
ارفعيه من النار وخليها تبرد
نضيف البيض بيضة بيضة حتى نحصل على عجينة ملساء لاهي متماسكة ولا سايحة
ياريت لو ضربتي البيض بالمضرب الكهربائي

العجينة جاهزة اما تتشكل الملعقة كان ناخد مقدار ملعقة اكل من العجينة وتوضع في صينية مدهونة بقليل من الزبد
او نستعمل كيس الكريمة ونعمل مستطيلات او دوائر انت وكيفك
تتدخل فرن درجة حرارته 200 درجة ولما تصير ذهبية اللون اطفي الفرن وخليها هي جوا
هادا النوع من العجائن يحتاج نار سخنة وبعدين باردة بالتدريج
عشان ما تهمد معاك


لما تطلعيها من الفرن هاتي سكين وشقي كل وحدة نصفين بس لاصقين سوا يعني ما تفصليالنص الفوق من التحت خالص واتاكدي انها باردة تماما

احشيها بالكريمة وصبي عليها الشكولاتة واحفظيها بالتلاجة وقدميها باردة مع القهوة والشاي او العصير

وصحتين على قلبكم