دونات(بطاطس *بطاطس)ادخلوا وانتوا تفهموا هههه
صفحة 1 من 9 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 35

الموضوع: دونات(بطاطس *بطاطس)ادخلوا وانتوا تفهموا هههه

  1. #1
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    9,366
    معدل تقييم المستوى
    56

    وصفة دونات(بطاطس *بطاطس)ادخلوا وانتوا تفهموا هههه

    [frame="7 10"]




























    المقادير:



    2.5 كوب دقيق


    1 بيضة



    فانيليا- غطا خل ( لانه بيعمل عمل محسن الخبز وبيعطى المخبوزات طراوة تجنن)




    2.5 ملعقة كبيرة زبدة مذابة

    0.75 كوب حليب دافئ

    2.5 ملعقة صغيرة خميرة

    2 ملعقة كبيرة سكر

    2 ملعقة كبيرة حليب بودرة

    0.5 كوب بطاطس مسلوقة ومهروسة كويس جدا جدا



    ذرة ملح






    الطريقة:





    **نسلق بطاطساية ونهرسها كويس اوي (لازم تتهرس تمام جدا عشان متكلعكش في العجين)































    ومانرميش ماء السلق عشان بيساعد علي تخمير العجين هناخد شوية صغيرة منه نحطها على الخميرة وندوبها

    **نحط البطاطس المهروسة و نضيف عليها البيضة المخفوقة مع الفانيليا والخل

    **نضيف عليهم الزبدة المذابة واللبن الدافئ

    **نضيف عليهم الخميرة المذابة في قليل من ماء سلق البطاطس الدافئ وعليها معلقة سكر

    **نضيف الدقيق المضاف اليه معلقتين السكر وذرة الملح والحليب البودرة

    **نعجن فترة كويس... العجين في الاول هيبقي بيلزق شوية نفضل نعجن فيه لحد مايلم وممكن نضيف شوية دقيق لو لقيناها بتلزق اوي بس منزودش دقيق زيادة عن اللزوم عشان العجينة متنشفش منا


















    **نغلف العجين ونتركه ليخمر
















    **نرش دقيق كتيييير ونفرد العجينة بسمك 1.5-2 سم ونقطع الدونات












    **نجهز صينية كبيرة عليها ورق زبدة ونرش عليه دقيق كتييير عشان العجين ميلزقش في الصينية ونرص فيها الدونات











    **نسيبه يخمر نص ساعة في مكان دافئ























    **نجهز زيت القلي ويكون غزير وسخن














    **نجيب مقصوصة او حاجة عريضة نرفع بيها الدونات بالراحة ونحاول ننفض الدقيق كويس















    مش بياخد وقت خالص على النار اول ماياخد لون ذهبي نقلبه عالوش التاني وبرضه اول ماياخد لون ذهبي نطلعه من الزيت

























    [/frame]

  2. #2
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    9,366
    معدل تقييم المستوى
    56
    [frame="7 10"]



    **نرفع الدونات علي مناديل مطبخ عشان تمتص الزيت كويس






























    البطاطس هى سر الهشاشة والخفة


























    **نسيبه يبرد و نجهز تغطية الدونات :




    2 كوب سكر بودرة +2 ملعقة زبدة+ شوية لبن صغيرين نضيف منه شوية شوية لحد مانوصل لقوام سميك نوعا ما











    **نغطس الدونات في التوبينج



























    انا سبت شوية بلونهم الابيض وشوية غطستهم فى شيكولاتة خام مذابة مع ملعقتين زيت للمعة
















































    [/frame]

  3. #3
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    9,366
    معدل تقييم المستوى
    56
    [frame="7 10"]
    واتبقى شوكولاتة خام غطست فيها فراولة بلدى ودوائر الدونات اللى طلعت من الثقوب


















    **أخدت شوية من خليط السكر وشوية نوتيللا بالسرنجة وحقنت بيه دونات مدورة مش مخرومة من النص (نعمل ثقب صغير في الجنب ونفرغه بالاصبع وندخل فيه السرنجة)


















    وبالهنا والشفا




















    [/frame]

  4. #4
    نجمة بيت حواء الصورة الرمزية cvbh
    تاريخ التسجيل
    Mar 2009
    الدولة
    مكه
    المشاركات
    619
    معدل تقييم المستوى
    17
    تسلم يدك
    لا اله الا الله محمد رسول الله

صفحة 1 من 9 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. صينية بطاطس بيوريه + شرايح البطاطس بالجبنة (بطاطس x بطاطس ) تشجيعية .
    بواسطة لؤلؤة2005 في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 47
    آخر مشاركة: 17-12-2017, 06:44 PM
  2. بطاطس محشى (( غدانا اليوم عندك مشاركه تشجيعية )) (( بطاطس × بطاطس ))
    بواسطة خوخه25 في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 38
    آخر مشاركة: 18-10-2017, 01:38 PM
  3. شوربة بطاطس (بطاطس x بطاطس )و مشاركة تشجيعية في مشروباتنا الشتوية
    بواسطة لؤلؤة2005 في المنتدى المقبلات والمشروبات
    مشاركات: 33
    آخر مشاركة: 08-06-2017, 07:40 PM
  4. اقراص بطاطس بالشوفان (بطاطس x بطاطس ) مشاركة تشجيعية .
    بواسطة لؤلؤة2005 في المنتدى المقبلات والمشروبات
    مشاركات: 23
    آخر مشاركة: 03-06-2017, 05:36 PM
  5. اصابع بطاطس مع تونة على طريقتي الخاصة بطاطس x بطاطس
    بواسطة نجمة خراسان في المنتدى المقبلات والمشروبات
    مشاركات: 28
    آخر مشاركة: 07-04-2017, 05:46 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |