بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
جبتلكم معايا مسقعه ان شاء الله تعجبكم
بدنجان مقطع حلقات ومقلي في الزيت -فلفل رومي مقطع حلقات ومقلي في الزيت حفلفل حار مقطع حلقات ومقلي في الزيت
بالنسبه للحم المفروم
بحط اللحم في طاوه علي النار من غير زيت واقلبها حتي يتغير لونها واضع عليها شويه زيت وبصله مقطعه صغير واقلب واتركها علي نار هاديه وقبل ما تتعصج بشويه احط ملعقه معجون طماطم واقلب وابهرها بالملح وفلفل اسود ناعم -شويه كمون ناعم -بهارات مشكله ناعمه -رشه قرفه واتركها حتي تتعصج
الصلصه
اضع شويه زيت في طاوه علي النار واضع بصله مقطعه صغير ويادوب تدبل احط عليها ثوم مفروم ونقلب ونضع معجون طماطم او عصي طماطم مع معجون ونتركها تتسبك ونبهرها بالبهارات والكمون والفلفل الاسود والملح
ممكن تضيفون بطاطس محمره حلقات انا ما اضفت المره دي
واللي ما بيحب الاكل الحار ما يضيف فلفل حار يكتفي الفلفل البارد
نيجي للطريقه
نحضر صنيه الفرن ونضع فيها ملعقه صلصه ونفردها بالشكل ده
نضع طبقه بدنجان وفلفل فوق الصلصه مثل الصوره
نضيف فوقها ملعقه صلصه
نضع اللحم ونفرده فوق البدنجان
نضع باقي البدنجان والفلفل فوق اللحم
نضع باقي كميه الصلصه فوق البدنجان
ندخلها الفرن علي درجه حراره 180 لمده نصف ساعه او حتي تكتسب لون حلو ويتحمر
وتقدميها مع رشه بقدونس
انا قلبتها في الصحن وقدمت معاها رز ابيض وزهره مقليه (قرنبيط)وبابا غنوج وبطاطس محمره
وهنا شكل الاطباق
ان شاء الله عجبتكم
لا تنسونا حبيباتي من صالح دعئكم
حبي وتقديري واحترامي للجميع
في امان الله وحفظه ورعايته
اختكم ام يوسف
مواقع النشر