هلا وغلا ومليون مرحبا ببنات حواء الغاليات
كل كام وانتم بخير جميعا
عيد سعيد
بعض حلوياتى للعيد اهداء من خوخه 25 لبنات حواء الغاليات
الماكــــــــــــرون
الماكرون من الحلويات الفرنسيه الراقيه والرائعه
يجب مراعاه الدقه فى المقادير والطريقه لعمل الحلى ناجح يمكن يكون صعب شويه
لكـــــــــــن النتيجه مزهله
110 جرام بياض بيض ( حوالى بياض 3 بيضات كبيرة )
يفصل الصفار عن البياض ويوضع البياض فى علبه ويغطى بره الثلاجه 24 ساعه قبل استعماله
125 جرام لوز مقشر و مطحون ناعم جدا ( حوالى 1 كوب كبير )
225 جرام سكر مطحون ناعم ومنخول ( حوالى 1 ونص كوب كبير )
30 جرام سكر عادى ( حوالى 2 ملعقه كبيره سكر )
لون طعام حسب الرغبه وممكن الاستغناء عنه
يضرب بياض البيض بالمضرب الكهربائى حتى يتكاثف مع وضع 30 جرام سكر عادى شويه شويه
حتى يتكون عندى مرينج
يوضع اللون المفضل ويمكن الاستغناء عنه انا فضلت اللون التركواز
يضرب البياض مع السكر جيدا حتى ترفعى المضرب يتكون المنقار بهذا الشكل
يخلط السكر المطحوع على اللوز المطحون وينخل جيدا ويضاف الى الخليط على 3 دفعات ويقلب بملعقه بلاستيك وكل دفعه تقلب حتى يختفى السكر ويوضع الدفعه الى بعدها وهكذا
يقلب بهدوء ولا يقلب كتير حتى لا يخف الخليط وهذه الخطوه مهمه لنجاح الحلى
يتبع
مواقع النشر