المشاركة الأصلية كتبت بواسطة هان هان
هلا اختى عطر التمير كيف حالك
بالنسبه للجبنه تطلع سليحه = اتقصدين لما وضعتيها بالهمبرجز تضعيها بالقلب داخل فرن حار من اسفله فتسيح او فى جهاز السندويشات
اما طريقه عمل الهمبرجز ففمن يفيدوك الاخوات بس انا اسوى بطريقتى وهى الاتى
1 لحم مفروم اذا بتسوى كميه قليله = ليكن قبضه من اللحم المفروم + (فنجان قهوة حليب سائل طازج+ 2 ملعقه بقسماط مطحوان او نصف توست طازج مقطه ومذاب بالحليب بدون الحواف السمار ) تترك منقوعه ) + بصله صغيره جدة تبشر بالمبشرة وتوضع على اللحمه وبعد ان يذوب البقسماط او التوست بالحليب يعجنوا سوا + ملع
قه مليانه طحين عشان تتماسك الهمبرجر ثم فلفل اسود وملح فقط لاتضعى اى شى واعجنى حتى تتجانس المواد وبعد شكليهم اقراص اما باليد او بالاله الخاصه بعمل الهمبرجر تباع بالمحلات
ولما تشكليهم مقاس مو سميك ولا رقيق بل وسط اقل من ارتفاع حافه الاصبع ضعيهم بصينيه كل قرب بعيد عن الاخر شوى عشان يجمدو بالفريز وتخزنينهم
ولما تحبى عمل سندويشه ليك اخرجى وحده من الاقراص اما تقليها بزيت خفيف او تشويها بالفرن انتى وراحتك
ضعى بالهمبرج قرص اللحم ثم جبنه سلايس ( اللىقلتى عليها) ثم حلقه طكاطم وشوى كاتشب او خردل وخسه صغيرة وادخليها الفرن فى قالب عشان تدفى وتسيح الجبنه وياحبدا نشربها مع الشاى او البيبى الحمد لله شبعت
تسلمى
مواقع النشر